Earlybirdjes Sophie & Esmee


EBSophie&Esmee02b

Ook deze maand mocht ik weer op stap voor Earlybirds fotografie. Deze keer om de tweeling zusjes Sophie en Esmee te fotograferen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Deze dappere meisjes hebben er al een hele reis opzitten! Van AMC in Amsterdam waar ze geboren werden, naar het Sint Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein, maar door dat Esmee ernstig ziek werd werd zij direct overgeplaatst naar het WKZ. Een paar dagen later mocht ook Sophie  daar naartoe en waren de zusjes weer samen!

De meisjes doen het erg goed, met kleine stapjes gaan ze vooruit. Hopelijk mogen ze snel met papa en mama mee naar huis!

 

Dit is het verhaal van mama:

Op zondag 10 jullie braken me vliezen ik werd toen doorgestuurd naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam . Omdat er dichterbij geen plaats was, daar heb ik nog 2 dagen rond gelopen. Op 12 juli begonnen s’nachts mijn weeen s’middags om 12.02 uur is Sophie geboren, bij Esmee zakten toen de hartslag weg en ze had d’r navelstreng om haar hoofdje na een spoedkeizersneede is toen ook Esmee geboren. Daarna zijn de meiden  nog 7 dagen in het AMC gebleven en mochten ze een stapje dichterbij huis. Ze werden overgeplaatst naar het Sint Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein. Op 21 juni werd Esmee ineens erg ziek daarom werd ze direct overgeplaatst naar het WKZ in Utrecht ze had Necrotiserende Enterocolitis (NEC) dit is een darmaandoening die vooral voorkomt bij te vroeg geboren kinderen en dus moest ze geopereerd worden. Sophie mocht een paar dagen later ook naar het WKZ  zij werd opgenomen op de highcare afdeling, Toen Esmee ook weer was opgeknapte mocht zij ook naar de highcare afdeling en lagen ze eindelijk weer bij elkaar. Het gaat nu best goed met ze en hopen dat ze snel naar huis mogen.

Hartelijke groet,

Elsemieke

Sophie&Esmee12.7.16i